Mořský vlk s čočkou

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme bobtnat čočku 12 hodin a s oloupaným stroužkem česneku a bobkovým listem ji uvaříme.
  • 2
    Mezitím vykucháme rybu, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
  • 3
    Oloupeme cibuli a zbývající stroužek česneku, omyjeme je, cibuli pokrájíme a stroužek česneku lehce podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém plameni je za častého míchání po všech stranách osmažíme mírně do zlatova. Osolíme ho a opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 4
    Do stejné pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm pokrájenou cibuli a stroužek česneku, aniž bychom je nechali zbarvit. Vmícháme kari koření, přidáme nasekaná rajčata, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je podusíme 5 minut. Přidáme scezenou čočku, naběračku vody a podusíme vše dalších 10 minut, pak přidáme rybí maso, které jsme měli stranou, a prohřejeme je. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.