Mrkvová rýže s tofu
30 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyFeferony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 600gramůRýže dušená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKari koření
- 400gramůMrkev kořen
- 6lžicOmáčka sójová
- 400gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
918 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme sójovou omáčku a kari koření. Tofu nakrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nasekané feferonky a česnek. Přidáme tofu a za častého míchání chvíli opékáme. Nakonec přidáme vařenou rýži, mírně zahřejeme, vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a vše chvíli dusíme.
- 3Hotový pokrm osolíme a vmícháme na kolečka nakrájené jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.