Mrkvový bramborák s ovčím sýrem
30 min.
Ingredience
- 450gramůMrkev kořen
- 160gramůBrambory
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžičkyPažitka
- 2lžičkyPotravinářský škrob
- 2špetkyTymián čerstvý
- 0,75lžičkaVývar zeleninový
- 2špetkyOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
111 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme mrkev a brambory, očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nakrájíme na kostičky ovčí sýr, omyjeme bylinky, necháme je okapat a nadrobno nasekáme. Mrkev a brambory smícháme s vejci a škrobem, přidáme ovčí sýr a vše dochutíme solí, pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem. Do směsi přidáme bylinky a řádně promícháme. V teflonové pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme bramboráčky a smažíme je v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.