Mrkvový salát julienne

35 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
69 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky a vsypeme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Potom zbylou vodu slijeme.
  • 2
    V misce smícháme olej s vinným octem, rozdrceným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  • 3
    Podušenou mrkev vsypeme do salátové mísy, přelijeme připravenou zálivkou a promícháme.
  • 4
    Salát podáváme vychlazený, ozdobený kolečky omytého citronu a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.