Mrkvový salát julienne
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
69 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky a vsypeme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Potom zbylou vodu slijeme.
- 2V misce smícháme olej s vinným octem, rozdrceným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- 3Podušenou mrkev vsypeme do salátové mísy, přelijeme připravenou zálivkou a promícháme.
- 4Salát podáváme vychlazený, ozdobený kolečky omytého citronu a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.