Musaka s bramborem a jehněčím

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  • 3
    Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.
  • 4
    V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 5
    Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
  • 6
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.