Musaka se sýrovou náplní
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůLilek
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOregano čerstvé
- 6lžicStrouhanka
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1lžíceVývar z hovězích kostí
- 3lžíceJíška instantní
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyRajčata
- 375mililitrůMléko polotučné
- 10lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
42 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na plátky nakrájené lilky opečeme po obou stranách na části oleje. Necháme okapat na ubrousku.
- 2Rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm mleté maso, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, opečeme, osolíme a opepříme.
- 3Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme. Přidáme vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýru. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme navrch musaky.
- 4Mléko svaříme s vývarem, přimícháme jíšku a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rozšlehané žloutky, zalijeme musaku a dáme péci asi na 60 minut do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.