Mušle dušené se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 700gramůMušle svatojakubské
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůPaprika červená
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 400gramůRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůCuketa
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 8gramůCukr krupice
- 50gramůOlivy černé
- 40gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky, rajčata na kostičky, cuketu na malé hranolky, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme cuketu, papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, bobkový list, olivy bez pecek, podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata, mušle, snítku rozmarýnu a ještě krátce podusíme.
- 3Před podáváním vyjmeme bobkový list, rozmarýn, porce posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.