Mušle na šafránu s tagliatelle
50 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaŠafrán
- 0,5kusCitrony
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 450gramůTagliatelle
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 2lžičkySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou vydrhneme mušle, vyřadíme ty, které se neuzavřou, ani když na ně ostře poklepeme. Mušle dáme do hrnce s vínem a nakrájenou cibulí. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se mušle neotevřou, a občas zatřeseme hrncem. Mušle vyndáme, dáme okapat a tekutinu uschováme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme stranou pár mušlí v ulitách na ozdobu, zbytek mušlí z ulit vyndáme.
- 2Vyvařenou tekutinu slijeme do pánve, přivedeme k varu a polovinu necháme vyvařit. Sundáme z ohně a dáme stranou.
- 3Ve woku rozehřejeme máslo, přidáme česnek a smažíme do zlatohněda, přimícháme solamyl a minutu smažíme, přimícháme smetanu a vývar. Šafrán rozdrtíme a přidáme do woku. Osolíme, opepříme a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme citronovou šťávu, žloutek, mušle bez lastur a necháme projít varem.
- 4Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Přidáme omáčku s mušlemi a promícháme.
- 5Ozdobíme petrželkou a uschovanými mušlemi v lasturách a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.