Mušle špenátové s ricottou
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 5lžicOlej olivový
- 60gramůStrouhanka
- 300gramůŠpenát mražený
- 225gramůSýr Ricotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,25decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
- 2Umixujeme v mixéru strouhanku, mléko a zbývající olivový olej. Do mixéru přidáme špenát a sýr ricotta a rozmixujeme. Přendáme do misky, zamícháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Dohromady smícháme rajčata, česnek a zbývající olivový olej a rozetřeme po dně ohnivzdorné mísy.
- 3Jednotlivé těstoviny naplníme špenátovou směsí a posadíme do nádoby na rajčatovou omáčku. Přikryté pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.