Nadívaná krůtí roláda

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa omyjeme, očistíme, zakryjeme potravinovou fólií a paličkou na maso rozklepeme.
  • 2
    Do velkého sáčku nalijeme olivový olej, bílé víno, worcester, sůl a pořádně protřeseme. Poté dovnitř vložíme maso, sáček uzavřeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
  • 3
    Do velké mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, pažitku, sušené švestky, olivový olej a vše za pomoci mixéru rozmixujeme.
  • 4
    Marinované maso vyndáme z chladničky, rozložíme na vál, celý povrch potřeme připravenou nádivkou a zarolujeme. Takto připravenou roládu obalíme plátky parmské šunky a za pomocí kuchyňského provázku svážeme.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 6
    Připravíme pekáč, rozpustíme v něm husí sádlo, přidáme trochu vody, vylijeme zbytek marinády ze sáčku a roládu do něj položíme. Pečeme asi 70 minut.
  • 7
    Po upečení roládu krájíme na plátky a ihned servírujeme. Poléváme výpekem z rolády a zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.