Nadívaná krůtí roláda
95 min.
Ingredience
- 2kilogramyKrůtí prsa
- 300gramůŠunka parmská
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceHusí sádlo
- 100mililitrůVoda pitná
- Marináda
- 45mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- Nádivka
- 125gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule červená
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžícePažitka
- 45mililitrůOlej olivový
- 200gramůŠvestky sušené
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, očistíme, zakryjeme potravinovou fólií a paličkou na maso rozklepeme.
- 2Do velkého sáčku nalijeme olivový olej, bílé víno, worcester, sůl a pořádně protřeseme. Poté dovnitř vložíme maso, sáček uzavřeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
- 3Do velké mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, pažitku, sušené švestky, olivový olej a vše za pomoci mixéru rozmixujeme.
- 4Marinované maso vyndáme z chladničky, rozložíme na vál, celý povrch potřeme připravenou nádivkou a zarolujeme. Takto připravenou roládu obalíme plátky parmské šunky a za pomocí kuchyňského provázku svážeme.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 6Připravíme pekáč, rozpustíme v něm husí sádlo, přidáme trochu vody, vylijeme zbytek marinády ze sáčku a roládu do něj položíme. Pečeme asi 70 minut.
- 7Po upečení roládu krájíme na plátky a ihned servírujeme. Poléváme výpekem z rolády a zdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.