Nadívaná svíčková s pečenými bramborami

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.
  • 3
    Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.
  • 4
    Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.
  • 5
    Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
  • 6
    Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.