Nadívaná svíčková s pečenými bramborami
120 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůŠalotka
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 20mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceSezam - semena
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžičkySůl
- 2lžíceTuk
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.
- 2Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.
- 3Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.
- 4Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.
- 5Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
- 6Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.