Nadívané jehněčí kotlety po indicku
90 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCizrna
- 4kusyKardamom
- 2kusyKardamom černý
- 6kusůSkořice celá
- 6kusůHřebíček
- 1lžičkaKmín drcený
- 10stroužkůČesnek
- 5kusůChilli paprička
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 2lžičkySůl
- 50mililitrůTvaroh jemný
- 50mililitrůMáta
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMandle
- 100gramůOřechy Kešu
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kilogramJehněčí maso mleté
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
32 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu zbavíme nečistot a smícháme ji s mletým jehněčím, česnekem, černým a zeleným kardamomem, skořicí, hřebíčkem, červenou chilli papričkou, kmínem a špetkou soli. Zalijeme polovinou šálku vody a necháme vařit v hrnci, dokud jehněčí nezměkne.
- 2Zalijeme máslem a zasypeme mandlemi, kešu a mletou kurkumou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se neodpaří veškerá voda. Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Následně ji rozmixujeme na kaši. Umletou směs pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vejcem a důkladně prohněteme. Ze vzniklého těsta vypracujeme 7 bochánků.
- 3Rozmělníme tvaroh a zasypeme jej lístky máty a koriandru a zelenými chilli papričkami. Podle chuti můžeme osolit. Směs uhněteme na těsto, ze kterého vytvoříme dalších 7 stejně velkých bochánků.
- 4Masové bochánky naplníme nádivkovými bochánky a důkladně zatěsníme. Následně je obalíme v kukuřičné moučce a osmažíme na oleji, dokud nechytnou zlatavou barvu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.