Nadívané jehněčí kotlety po indicku

90 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
32 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu zbavíme nečistot a smícháme ji s mletým jehněčím, česnekem, černým a zeleným kardamomem, skořicí, hřebíčkem, červenou chilli papričkou, kmínem a špetkou soli. Zalijeme polovinou šálku vody a necháme vařit v hrnci, dokud jehněčí nezměkne.
  • 2
    Zalijeme máslem a zasypeme mandlemi, kešu a mletou kurkumou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se neodpaří veškerá voda. Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Následně ji rozmixujeme na kaši. Umletou směs pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vejcem a důkladně prohněteme. Ze vzniklého těsta vypracujeme 7 bochánků.
  • 3
    Rozmělníme tvaroh a zasypeme jej lístky máty a koriandru a zelenými chilli papričkami. Podle chuti můžeme osolit. Směs uhněteme na těsto, ze kterého vytvoříme dalších 7 stejně velkých bochánků.
  • 4
    Masové bochánky naplníme nádivkovými bochánky a důkladně zatěsníme. Následně je obalíme v kukuřičné moučce a osmažíme na oleji, dokud nechytnou zlatavou barvu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.