Nadívané olihně

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo nakrájíme chapadla, která jsme oddělili od těl olihní, lžičkou soli potřeme zvenku i zevnitř těla olihní. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem na mírném ohni za občasného míchání dozlatova (4-5 minut) opékáme česnek a cibuli. Pak přidáme nakrájená chapadla a za stálého míchání ještě 2-3 minuty opékáme. Vmícháme rýži, rozinky, piniové oříšky, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Nyní pánev odstavíme, necháme mírně vychladnout a touto směsí pak pomocí lžičky plníme asi do tří čtvrtin těla olihní. Nesmíme je naplnit úplně, protože objem rýže se bude vařením zvětšovat. Pokud jsou těla olihní příliš uzavřená, můžeme otvor zvětšit. Takto naplněné olihně sepneme párátkem.
  • 2
    Zbylý olej si rozehřejeme ve velké zapékací míse a ze všech stran v něm dozlatova opečeme plněné olihně. Pak přidáme rajčata, bílé víno, sluncem sušená rajčata, sůl a pepř. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme 45 minut.
  • 3
    Nadívané olihně podáváme horké nebo studené s bagetou a ozdobené plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.