Nadívaný mořský vlk
60 min.
Ingredience
- 1200gramůMořský vlk
- 600gramůBrambory zimní
- 5gramůŠafrán
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůStrouhanka
- 30gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
920 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, celou ji otevřeme a vyjmeme páteř, pak vhodnou pinzetou odstraníme zbývající kosti, rybu promyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme vejce natvrdo a nasekáme ho. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.
- 2Do mísy dáme nasekané vejce, přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, nastrouhaný sýr a po špetce soli a pepře. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme a směsí naplníme připravenou rybu tak, aby nabyla původní formy. Okraje břicha stlačíme k sobě. Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na kolečka.
- 3Vytřeme dno pekáče trochou oleje, rozložíme v něm kolečka brambor, posypeme je solí a čerstvě mletým pepřem a zastříkněte je trochou oleje. Navrch položíme rybu s nádivkou, osolíme ji a opepříme, přelijeme zbývajícím olejem, přilijeme víno a 1 dl vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Dáme pekáč na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C a každou chvíli přelijeme rybu vypečenou šťávou. Vyjmeme ji, pokrájíme na plátky a podáváme ji horkou s kolečky brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.