Nádivka s kopřivami

63 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, lžíci nastrouhané citrónové kůry.
  • 2
    Mladé listy kopřivy, petrželku, pažitku a jarní cibulku omyjeme. Bylinky pokrájíme nadrobno, cibulku nakrájíme na kolečka a odložíme ji do misky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a cibulku zpěníme, vychladlou spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům, přidáme ještě 6 žloutků, pepř, promícháme a dochutíme solí. Vyšleháme 5 bílků na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
  • 4
    Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nádivku rozetřeme do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-35 minut. 5-10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným bílkem.
  • 5
    Nádivku podáváme teplou a studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.