Nádivka s kopřivami
63 min.
Ingredience
- 7kusůRohlíky bílé
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 200gramůŠunka dušená
- 1lžíceCitronová kůra
- 4lžíceKopřiva
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 3kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, lžíci nastrouhané citrónové kůry.
- 2Mladé listy kopřivy, petrželku, pažitku a jarní cibulku omyjeme. Bylinky pokrájíme nadrobno, cibulku nakrájíme na kolečka a odložíme ji do misky.
- 3V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a cibulku zpěníme, vychladlou spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům, přidáme ještě 6 žloutků, pepř, promícháme a dochutíme solí. Vyšleháme 5 bílků na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
- 4Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nádivku rozetřeme do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-35 minut. 5-10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným bílkem.
- 5Nádivku podáváme teplou a studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.