Nádivka z trojího masa s bylinkami
130 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůKuřecí maso uzené
- 200gramůKráličí maso
- 3lžičkySůl
- 80gramůKopřiva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyNové koření mleté
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůŽemle tuková
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3lžíceStrouhanka
- 1,7litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
825 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.
- 2Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.
- 3Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.
- 4Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.
- 5Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.
- 6Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.
- 7Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.