Nadýchaný svítek s hříbky
60 min.
Ingredience
- 400gramůHříbky čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2kusyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceCeler - nať
- 60gramůŠpek
- 60gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitrySmetana zakysaná 14%
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžíceHera
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 8kusůRajčata
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupané šalotky s česnekem drobně pokrájíme. Omyjeme petrželku s celerovou natí a drobně pokrájíme. Špek a anglickou slaninu pokrájíme na proužky.
- 2Ve velké pánvi na 2 lžicích oleje vysmažíme dokřupava všechnu slaninu, pak ji vyjmeme a odložíme do mísy. Na omastek dáme zpěnit cibuli s česnekem. Když začíná mít zlatou barvu, přidáme hříbky, promícháme a necháme je vydusit z vody. Přidáme sůl, pepř, drcený kmín, promícháme a smažíme je dozlatova.
- 3V misce vyšleháme žloutky se smetanou a plnotučnou hořčicí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do druhé misky prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
- 4Do velké mísy se slaninou vyklopíme usmažené hříbky, přidáme nať petrželky a celeru, žloutky se smetanou a prosátou mouku. Směs důkladně promícháme, popřípadě dochutíme solí a zlehka vmícháme sníh.
- 5Zapékací mísu vytřeme Herou a houbovou směs do ni vyklopíme, povrch urovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200°C přibližně 10 minut. Pak mísu se svítkem vyjmeme z trouby, opatrně jej rozkrájíme na 4 porce, které obracečkou opatrně otočíme. Povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme zpět do trouby. Pečeme přibližně dalších 10 minut, do doby, až se sýr roztaví.
- 6Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, ochutíme je mořskou solí, oreganem a rozdělíme na talíře. Porce svítku přidáme k rajčatům a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.