Nakládané žampiony
15 min.
Ingredience
- 125mililitrůOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kilogramŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3lžičkyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 125mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek.
- 2Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.