Nakládané žampiony

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek.
  • 2
    Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.