Nakládaný losos v zázvoru
85 min.
Ingredience
- 4gramySezam - semena
- 4gramyKopr čerstvý
- 500gramůLosos - filety
- 25gramůZázvor celý
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 2gramyDýňová semínka
- 4mililitryOlej slunečnicový
- 10mililitrůOcet vinný
- 65mililitrůVoda pitná
- 2gramyOlej sezamový
- 175gramůZelí hlávkové bílé
- 5mililitrůSherry brandy
- 5gramůOmáčka sójová
- 1gramČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
690 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme maso z lososa. Pinzetou odstraníme z ryby všechny kosti i kostičky. Poté připravíme marinádu. K jemně nastrouhanému zázvoru přidáme cukr, sůl, celý pepř, dýňová semínka a nasekaný kopr. V této směsi lososa obalíme, vložíme do misky a přikryjeme. Necháme 3 dny pod závažím uležet. Losos musí být v lednici.
- 2Po třech dnech vyndáme lososa z misky, očistíme z něj koření, zázvor a kopr a rozkrájíme na tenké plátky.
- 3Jako přílohu připravíme nakládané zelí. Na oleji opečeme zelí, utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Podlijeme sherry brandy, octem, sójovou omáčkou a vodou. K zelí přidáme cukr a vše ode dna promícháme. Kastrol přikryjeme poklicí a zelí vaříme do změknutí. Když je zelí měkké, sundáme poklici a vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
- 4Celý pokrm zdobíme opraženými sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.