Nákyp s květákem a brokolicí
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrokolice
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1,5lžíceKapary
- 500gramůKvěták
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 70gramůSýr Čedar
- 70gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme, z chilli papriček odstraníme semínka a papričky nakrájíme nadrobno, ementál i čedar nastrouháme a promícháme se strouhankou.
- 2Na oleji s máslem zpěníme chilli papričku s česnekem, vmícháme květák a brokolici, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí zhruba 6 minut. Během dušení zeleninu mícháme, na závěr přimícháme kapary. Zeleninovou směs narovnáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, posypeme sýry se strouhankou a v předehřáté troubě zapékáme, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.