Nákyp s mořským vlkem
110 min.
Ingredience
- 250gramůŘedkvička
- 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 300gramůMořský vlk
- 60gramůHořčice
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme ředkvičky, oloupeme a dáme do mísy. Zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Omyjeme plátky z vlka a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do vychlazené mísy, přidáme bílek, sůl a mletý pepř a vše promícháme. Nakonec vmícháme 2 dl vychlazené sladké smetany.
- 2Máslem vymažeme zapékací formu a naplníme připravenou směsí a přikryjeme hliníkovou fólií. Vaříme v předem předehřáté troubě na 180 °C ve vodní lázni asi 20 minut. Opereme petrželku a pažitku a nasekáme na kousky.
- 3Scedíme ředkvičky, nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl a vše promícháme. Do směsi vmícháme zbývající sladkou smetanu a citronovou šťávu. Vše promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Formu vyklopíme na servírovací mísu. Předkrm podáváme studený s pikantní ředkvičkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.