Nákyp z brokolice a brambor

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Brokolici rozkrájíme na růžičky a opláchneme studenou vodou.
  • 2
    Plátky brambor dáme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut, pak přidáme brokolici a ještě chvilku vše necháme povařit. Vodu slijeme a brambory s brokolicí necháme v sítu okapat.
  • 3
    Sýr nastrouháme najemno. Mléko rozšleháme s vajíčky, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku a pažitku omyjeme a okapané najemno nasekáme.
  • 4
    Zapékací formu vymastíme olejem, dáme do ní brambory a brokolici, přidáme nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr, petrželku a pažitku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Směs zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
  • 5
    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a nákyp v ní pečeme přibližně 25 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.
  • 6
    Podáváme horký, posypaný nasekanou natí petrželky a pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.