Nákyp z brokolice a brambor
50 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 0,5kilogramBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Romadur 40%
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4kusyRajčata
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Brokolici rozkrájíme na růžičky a opláchneme studenou vodou.
- 2Plátky brambor dáme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut, pak přidáme brokolici a ještě chvilku vše necháme povařit. Vodu slijeme a brambory s brokolicí necháme v sítu okapat.
- 3Sýr nastrouháme najemno. Mléko rozšleháme s vajíčky, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku a pažitku omyjeme a okapané najemno nasekáme.
- 4Zapékací formu vymastíme olejem, dáme do ní brambory a brokolici, přidáme nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr, petrželku a pažitku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Směs zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
- 5Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a nákyp v ní pečeme přibližně 25 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.
- 6Podáváme horký, posypaný nasekanou natí petrželky a pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.