Nákyp z brokolice a tresky
55 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůBrokolice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na zapékání
- 2gramyMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryMléko polotučné
- 30gramůKopr čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKari koření
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůSezamová semínka černá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme omáčku: Ve vhodné pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a zapražíme ji. Máslo z moukou zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na hladkou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Omáčku stáhneme ze sporáku, přidáme zbylé máslo a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem. Rybí file omyjeme, osušíme, dochutíme solí, pepřem a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravené rybí file naskládáme na dno zapékací formy. Brokolici očistíme omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky, které poklademe na rybí file v zapékací formě a posypeme je solí. Vše zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky.
- 3Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a pečeme Přibližně 30 minut. Nákyp vybereme z trouby, necháme odpočinout a krájíme ho na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.