Nákyp z brokolice a tresky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme omáčku: Ve vhodné pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a zapražíme ji. Máslo z moukou zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na hladkou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Omáčku stáhneme ze sporáku, přidáme zbylé máslo a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.
  • 2
    Zapékací formu vymažeme máslem. Rybí file omyjeme, osušíme, dochutíme solí, pepřem a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravené rybí file naskládáme na dno zapékací formy. Brokolici očistíme omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky, které poklademe na rybí file v zapékací formě a posypeme je solí. Vše zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky.
  • 3
    Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a pečeme Přibližně 30 minut. Nákyp vybereme z trouby, necháme odpočinout a krájíme ho na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.