Nákyp z čočky s jehněčím masem

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1651 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
102 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky, které na mírném ohni osmahneme v hrnci na 100 g rozehřátého másla. Ochutíme solí, pepřem, přidáme drobně nasekaný česnek, zalijeme vínem a pod poklici povaříme 10-15 minut.
  • 2
    Čočku opláchneme, necháme okapat a spolu s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka přidáme do hrnce. Vložíme také nasekaný rozmarýn, hrnec přiklopíme poklicí a opět povaříme 10 minut. Po dobu vaření přiléváme podle potřeby vývar.
  • 3
    Pekáček vymažeme zbylým máslem, z hrnce do něj přeložíme maso s čočkou. Na povrch naskládáme na plátky nakrájený ovčí sýr. Vše zalijeme smetanou, posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, zapečeme při teplotě 200°C 20 minut.
  • 4
    Po vytažení z trouby nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.