Nákyp z čočky s jehněčím masem
65 min.
Ingredience
- 700gramůJehněčí kýta
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 5decilitrůVíno bílé
- 400gramůČočka červená
- 60gramůCibulka jarní
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1litrVývar jehněčí
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1651 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
102 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky, které na mírném ohni osmahneme v hrnci na 100 g rozehřátého másla. Ochutíme solí, pepřem, přidáme drobně nasekaný česnek, zalijeme vínem a pod poklici povaříme 10-15 minut.
- 2Čočku opláchneme, necháme okapat a spolu s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka přidáme do hrnce. Vložíme také nasekaný rozmarýn, hrnec přiklopíme poklicí a opět povaříme 10 minut. Po dobu vaření přiléváme podle potřeby vývar.
- 3Pekáček vymažeme zbylým máslem, z hrnce do něj přeložíme maso s čočkou. Na povrch naskládáme na plátky nakrájený ovčí sýr. Vše zalijeme smetanou, posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, zapečeme při teplotě 200°C 20 minut.
- 4Po vytažení z trouby nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.