Nákyp z lilků

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu omyjeme. Lilky a cukety pokrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory zbavíme slupek, a pokrájíme také na plátky. Papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na proužky.
  • 2
    Rozpálíme 10ml oleje a osmahneme na něm dozlatova česnek, poté přidáme rajčata a papriky a necháme dusit 20 minut.
  • 3
    Na dalších 10ml rozpáleného oleje osmažíme do zezlátnutí plátky brambor, poté necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravené brambory naskládáme do zapékací mísy.
  • 4
    Na zbytku oleje osmažíme lilky a cukety. Potom je naskládáme na vrstvu brambor do zapékací mísy. Nakonec vše přelijeme směsí rajčat a paprik, osolíme, opepříme a necháme zapéct při 180°C 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.