Nákyp z vařených brambor s uzeným kuřecím masem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, rozklepneme vejce a prolisujeme česnek. Nadrobno nasekáme pažitku a maso ze dvou uzených kuřecích stehen rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Ve velké míse dobře promícháme strouhané brambory s uzeným kuřecím masem, vejci, česnekem a pažitkou, přisypeme dětskou krupičku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a do mísy nalijeme mléko s rozdrobeným droždím. Za stálého míchání potom přisypáváme hrubou mouku (250-300 g), až je těsto husté tak, že v něm stojí vařečka. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozetřeme v sádlem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
  • 4
    Nákyp podáváme teplý i studený a zapíjíme mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.