Naložené sardinky v oleji
120 min.
Ingredience
- 12kusůSardinka obecná
- 1stroužekČesnek
- 1kusFeferony
- 100mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 50gramůRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
9 g
Cukr
412 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané sardinky opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Omytou feferonku nakrájíme na kousíčky. Nasekaný česnek a feferonku vhodíme do oleje a promícháme. Přidáme sůl a pepř. Vzniklou směsí přelijeme sardinky v misce. Přidáme k nim ještě stonky tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Necháme 2 hodiny marinovat a po čtvrthodinách ryby v marinádě obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.