Námořnická polévka
35 min.
Ingredience
- 50gramůŠalotka
- 100mililitrůOlej olivový
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 1kusBobkový list
- 10gramůNové koření mleté
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 6stroužkůČesnek
- 500gramůMořské plody mix
- 1litrVývar rybí
- 500gramůFilé z mořského jazyka
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 80gramůProtlak rajčatový
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej a nakrájený česnek s cibulí orestujeme.
- 2Šalvěj opereme, jemně posekáme a přidáme k cibuli
- 3s česnekem. Dále přidáme bobkový list, nové koření, drcený pepř a mořskou sůl, citronovou šťávou a přidáme rozmrazené mořské plody.
- 4Po 10 minutách dušení přilijeme rybí vývar. Omyjeme filety z mořské ryby, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky.
- 5Všechno necháme zvolna vařit asi 10 minut. Potom přidáme rozmrazené krevety a rajský protlak. Polévku zdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.