Neapolská zeleninová mísa
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 300gramůCuketa
- 200gramůLilek
- 200gramůPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, cuketu a lilek a 5 minut dusíme.
- 2Poté vložíme do hrnce na kostky nakrájená rajčata, přidáme rajčatový protlak, bazalku, tymián, 200 ml vody, vše promícháme, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 30 minut.
- 3Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.