Neapolské makaróny
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství osolené vody uvaříme makaróny, scedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme jemně nasekaný česnek a petrželku, krátce osmahneme a potom vmícháme rajčatový protlak naředěný trochou vody. Mírně osolíme, opepříme a dusíme do zhoustnutí.
- 3Makaróny rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a čerstvou nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.