Neapolské ravioli se šunkou a sýrem
110 min.
Ingredience
- 200litrůVoda pitná
- 30mililitrůSýr Parmezán
- Nádivka
- 175gramůSýr Ricotta
- 30mililitrůSýr Parmezán
- 115gramůŠunka parmská
- 150gramůMozzarella
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Rajská omáčka
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceRajčatová pasta
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme omáčku. Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli doměkka. Přimícháme pokrájená rajčata z konzervy a prázdnou ji dolijeme čistou vodou a přilijeme ji do pánve. Poté přimícháme rajčatovou pastu a oregano se solí a pepřem. Podusíme na 30 minut. Pokud máme omáčku hustou, zředíme ji.
- 2Jako druhá část následuje příprava nádivky a raviol. V míse smícháme nakrájenou parmskou šunku, mozzarellu, nastrouhaný parmezán, ricottu, vejce a nasekanou čerstvou petržel. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Těsto připravíme smícháním mouky, vajec a soli, vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pruhy o délece 50 cm. V pravidelných rozestupech rozmístíme 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme vodou. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Trochu poprášíme moukou. Naplněné těsto kolem nádivky dokola vyřízneme. Vzniklé ravioli rozložíme na utěrku, trošku poprášíme moukou a necháme oschnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut, poté scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Podáváme přelité omáčkou a posypané parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.