Nočky v pikantní rajčatové omáčce

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě, do měkka. Slijeme a ještě horké oloupeme, propasírujeme na vál. Necháme chvíli vychladnout, poté z nich spolu s moukou, vejcem, solí, kukuřičnou krupicí a muškátovým oříškem vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme silný váleček, pokrájíme ho na osm dílů, z každého dílu vyválíme váleček dlouhý asi 40cm. Válečky rozkrájíme na 2cm velké kousky, ty rozmačkáme na pomoučněném válu vidličkou. Nočky urovnáme na pomoučněné utěrce, necháme je oschnout.
  • 3
    Na omáčku nasekáme cibuli na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej, cibuli v něm necháme zesklovatět, přidáme česnek a krátce podusíme. Přidáme loupaná rajčata v konzervě, olivy, bylinky a bobkový list, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme.
  • 4
    Rajčatovou omáčku osolíme, opepříme, osladíme, přilijeme smetanu, omáčku udržujeme teplou.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu 3 litry dostatečně osolené vody. Nočky postupně vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou nahoru, poté je vyjmeme z vody a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.