Nočky v pikantní rajčatové omáčce
105 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůOlivy černé
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 80mililitrůSmetana sójová
- 1špetkaCukr moučkový
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 100gramůPolenta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě, do měkka. Slijeme a ještě horké oloupeme, propasírujeme na vál. Necháme chvíli vychladnout, poté z nich spolu s moukou, vejcem, solí, kukuřičnou krupicí a muškátovým oříškem vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme silný váleček, pokrájíme ho na osm dílů, z každého dílu vyválíme váleček dlouhý asi 40cm. Válečky rozkrájíme na 2cm velké kousky, ty rozmačkáme na pomoučněném válu vidličkou. Nočky urovnáme na pomoučněné utěrce, necháme je oschnout.
- 3Na omáčku nasekáme cibuli na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej, cibuli v něm necháme zesklovatět, přidáme česnek a krátce podusíme. Přidáme loupaná rajčata v konzervě, olivy, bylinky a bobkový list, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme.
- 4Rajčatovou omáčku osolíme, opepříme, osladíme, přilijeme smetanu, omáčku udržujeme teplou.
- 5V hrnci přivedeme k varu 3 litry dostatečně osolené vody. Nočky postupně vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou nahoru, poté je vyjmeme z vody a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.