Noky s ropušnicí

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme noky. Uvaříme brambory. Scedíme je, oloupeme a propasírujeme sítem.
  • 2
    Na vál prosijeme mouku, doprostřed dáme propasírované brambory, necháme je vychladnout. Přidáme vejce a špetku soli, pár minut všechny přísady rychle hněteme, dokud nezískáme poměrně měkké těsto.
  • 3
    Na pomoučeném vále z něho tvoříme válečky o průměru asi 1,5 cm. Pokrájíme je zhruba na délku 2 cm.
  • 4
    Připravíme omáčku. Oloupeme česnek a cibuli, jemně nasekáme. Petrželku jemně nasekáme. Vykucháme rybu a pokrájíme na kousky.
  • 5
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný česnek a papričku.
  • 6
    Přidáme pokrájenou rybu a 2-3 minuty ji smažíme. Potom přidáme nahrubo nasekaná rajčata a při střední teplotě 7-8 minut dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit nočky. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je děrovanou lžící. Pak je přelijeme připravenou omáčkou, jemně vše promícháme a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.