Noky s ropušnicí
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramBrambory
- 500gramůRopušnice - filety
- 60gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 200gramůRajčata
- 25gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme noky. Uvaříme brambory. Scedíme je, oloupeme a propasírujeme sítem.
- 2Na vál prosijeme mouku, doprostřed dáme propasírované brambory, necháme je vychladnout. Přidáme vejce a špetku soli, pár minut všechny přísady rychle hněteme, dokud nezískáme poměrně měkké těsto.
- 3Na pomoučeném vále z něho tvoříme válečky o průměru asi 1,5 cm. Pokrájíme je zhruba na délku 2 cm.
- 4Připravíme omáčku. Oloupeme česnek a cibuli, jemně nasekáme. Petrželku jemně nasekáme. Vykucháme rybu a pokrájíme na kousky.
- 5Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný česnek a papričku.
- 6Přidáme pokrájenou rybu a 2-3 minuty ji smažíme. Potom přidáme nahrubo nasekaná rajčata a při střední teplotě 7-8 minut dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit nočky. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je děrovanou lžící. Pak je přelijeme připravenou omáčkou, jemně vše promícháme a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.