Nudle bramborové
55 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 450gramůBrambory
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 3plátkySlanina vepřová
- 50gramůSýr Parmezán
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.
- 2Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.
- 5Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.