Nudle bramborové

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.
  • 2
    Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.
  • 5
    Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.