Obalovaná kuřecí stehýnka s pikantní sardelovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2,5lžíceOlej olivový
- 100mililitrůBujón bylinkový
- Na obalení
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Čedar
- 3špetkySůl
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžíceGrilovací koření
- Omáčka
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 6kusůRajčata
- 4kusyFeferony
- 4kusySardelové řezy
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 3špetkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
54 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, solí a strouhankou. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a celá posypeme grilovacím kořením.
- 2Troubu si předehřejeme na 190°C. V hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej. Kuřecí stehna obalíme v rozšlehaných vejcích se sýrem a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 15 minut, pak stehna dáme do malého pekáčku i s omastkem, zakryjeme je a v troubě dopečeme doměkka. Pečeme je přibližně dalších 30 minut. Občas během pečení obrátíme.
- 3Pánev vytřeme a připravíme si pikantní omáčku: slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Rajčata ponoříme na 30 sekund horké vody, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, vydlabeme z nich semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté feferonky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Sardelové řezy v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme na nudličky téměř stejné velké jako feferonky.
- 4V teflonové pánvi usmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přidáme k ní cibuli s česnekem, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme rajčata, feferonky, sardelové řezy, zeleninový bujón, znovu promícháme a pod poklicí necháme rajčata dusit 10-15 minut. Poté omáčku dochutíme sušeným oreganem, rajským protlakem, solí, cukrem i pepřem. Omáčka by měla být ostrá, pikantní, ale i mírně sladkokyselá.
- 5Upečená kuřecí stehna dáme na talíře, přelijeme je sardelovou omáčkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.