Obalované rybí filé
55 min.
Ingredience
- Tatarská omáčka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 700gramůTreska aljašská
- 1kusPetržel - nať
- 180gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
71 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
- 2Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.
- 3Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.