Obalovaný mletý bůček se sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyRohlíky bílé
- 2decilitryMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Trojobal
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1335 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
110 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
- 2Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.
- 3Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 1. 2. 2016
Obalovaný mletý bůček se sýrem
Mleté řízky byly super. Všichni se oblizovali. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a červenou řepu. Díky za tip. Dávám do oblíbených🙂.
Anonymní uživatel
po 1. 2. 2016
Obalovaný mletý bůček se sýrem
Mleté řízky byly super. Všichni se oblizovali. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a červenou řepu. Díky za tip. Dávám do oblíbených🙂.