Obří cappellaccio s ořechy a liškami
45 min.

Ingredience
- Na omáčku
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusFeferony
- 5gramůMáta
- 300gramůLišky čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- Na těsto
- 20mililitrůOlej sezamový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 120gramůOřechy vlašské
- 180gramůSýr Ricotta
- 1lžíceMascarpone
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy
- 2opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,
- 3přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.
- 4Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů
- 5o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem
- 6a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy
- 7a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem
- 8a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.
- 9Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou
- 10a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.
- 11Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.
- 12Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami
- 13a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.