Obří cappellaccio s ořechy a liškami

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy
  • 2
    opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou,
  • 3
    přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme.
  • 4
    Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů
  • 5
    o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem
  • 6
    a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy
  • 7
    a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem
  • 8
    a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části.
  • 9
    Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou
  • 10
    a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu.
  • 11
    Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme.
  • 12
    Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami
  • 13
    a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.