Okoni v marinámě
40 min.
Ingredience
- 1200gramůOkoun říční
- 2kusyBobkový list
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 2gramyOregano čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 250mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 60gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyČesnek
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
38 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby, promyjeme je, osušíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejte dostatečné množství arašídového oleje, stejnoměrně na něm osmažte ryby dozlatova, vyjmeme je děrovanou kuchyňskou lopatkou a dáme okapat na savý kuchyňský papír.
- 2V jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli, přidáme stroužky česneku, lístky šalvěje, cukr a špetku soli. Promícháme vše, zalijeme vinným octem a uvedeme ho do varu. Stáhneme plamen, 10 minut vše povaříme, plamen zhasneme a necháme obsah pánve vychladnout. Do hlubší servírovací mísy narovnáme ryby, zalijeme je marinádou, přisypeme oregano a bobkové listy, mísu zakryjeme a před podáváním necháme stát na chladném místě 48 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.