Okoun s brokolicí a ananasem
35 min.
Ingredience
- 400gramůOkoun - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusBrokolice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKari koření
- 1litrVoda pitná
- 1,5decilitryMléko kokosové
- 2lžíceMandle
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůAnanas
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Plátky z okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet.
- 2Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou, košťál oloupeme, pokrájíme na plátky. Povaříme v osolené vodě.
- 3Ananas okrájíme, dužninu nakrájíme na kostičky.
- 4Plátky ryby opepříme, osolíme a obalíme v kari koření, potom je v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kousky ananasu, chvilku za stálého míchání povaříme.
- 5Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme naplátky, které osmahneme v malé pánvi bez oleje.
- 6Porce smažené ryby a uvařenou brokolici rozprostřeme na servírovací talíře, posypeme madlovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.