Okouník mořský pečený s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 800gramůOkouník mořský
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 80gramůSuchar dietní
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusOregano čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- 2Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.
- 3Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.