Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
78 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
277 mg
Cukr
176 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky okouníka ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na rozehřátém másle.
  • 2
    Na omáčku smícháme žloutky s hořčicí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme šafrán, pernod a rybí vývar. Za stálého šlehání vmícháme oba druhy oleje.
  • 3
    Na závěr vmícháme nasekané bylinky, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme k rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.