Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůOkouník mořský
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaVývar rybí
- 125mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaEstragon
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaPernod
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
78 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
277 mg
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1Plátky okouníka ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na rozehřátém másle.
- 2Na omáčku smícháme žloutky s hořčicí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme šafrán, pernod a rybí vývar. Za stálého šlehání vmícháme oba druhy oleje.
- 3Na závěr vmícháme nasekané bylinky, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.