Okouník s hořčicí a koprem
30 min.
Ingredience
- 400gramůOkouník mořský
- 250gramůMrkev kořen
- 300gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůHrášek
- 1lžíceHořčice
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusLimetka
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.
- 2Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.
- 3Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.