Okurková omáčka s garnáty a fettuccine
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 5gramůSůl
- 250gramůOkurka salátová
- 70gramůŠalotka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 250gramůMascarpone
- 4lžíceCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 250gramůGarnát obecný
- 30gramůOlivy černé
- 100gramůSýr Gruyére
- 4lžíceKopr čerstvý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
54 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.
- 2Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.
- 3Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.