Okurková omáčka s garnáty a fettuccine

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
54 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.
  • 2
    Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.
  • 3
    Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.