Okurková polévka studená
20 min.
Ingredience
- 3kusyOkurka salátová
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůŘedkvička
- 1gramKopr čerstvý
- 500gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 4decilitryMléko kefírové
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Smetanu a mléko smícháme spolu, vylijeme do mísy, kam přidáme oloupané a nastrouhané okurky, nasekaný kopr, umyté a na tenké plátky nakrájené ředkvičky, nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, polévku s mísou uskladňujeme v ledničce. Každou porci na talíři posypeme nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.