Okurkový salát s masem a bramborami
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKmín celý
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůJogurt bílý
- 100gramůZakysaná smetana
- 500gramůVepřové maso pečené
- 1kusOkurka salátová
- 20gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.
- 2Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.
- 3Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.