Olihně s bramborami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory, pomocí vhodného nástroje okrájíme polovinu na úhledné kuličky a uvaříme je v páře do měkka. Druhou polovinu brambor nasypeme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, osolíme ji a uvedeme do varu.
  • 2
    V jiném hrnci s vařící vodou spaříme rajčátka, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Omyjeme a nasekáme petrželku.
  • 3
    Oloupeme stroužek česneku vhodíme s papričkou do pánve se 3 lžícemi oleje a oboje osmažíme. Přisypeme dobře omyté a osušené kroužky olihní, osmažíme je, pak je vyjmeme a udržuje teplé. Do stejné pánve nasypeme nasekaná rajčátka, osolíme je, přidáme špetku čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání je asi 5 minut dusíme. Pak přidáme kroužky olihní a dusíme je na mírném plameni 10 minut.
  • 4
    Jakmile jsou brambory uvařené, scedíme je, propasírujeme sítem a přemístíme je do mísy. Přidáme k nim zbývající olej a nasekanou petrželku. Kaši dáme na servírovací mísu, na ni kroužky olihní s omáčkou, do středu brambory okrájené na kuličky a uvařené v páře a hotový pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.