Olivová omáčka s kapary k mečounovi
45 min.
Ingredience
- 100gramůKapary
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůFilé z mečouna
- 5gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 180gramůOlivy černé
- 100mililitrůOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut.
- 2Nakrájíme česnek na tenké plátky, rozpůlíme olivy a kapary nasekáme nahrubo.
- 3Opečenou rybu pokapeme olivovým olejem a ponecháme 3 minuty na pánvi. Poté přeložíme na předehřátou mísu. Do pánve vložíme studené máslo, přidáme olivy a kapary, protřeseme a okořeníme citronem, solí a pepřem.
- 4Zjemníme petrželkou a nasypeme na rybí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.