Olivová salsa s česnekem a kapary
15 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
124 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
902 mg
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.
- 2Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.
- 3Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.
- 4Podáváme k masu, především grilovanému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.