Olivová salsa s česnekem a kapary

15 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
124 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
902 mg
Cukr
282 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.
  • 2
    Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.
  • 3
    Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.
  • 4
    Podáváme k masu, především grilovanému.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.