Olivový dip
10 min.
Ingredience
- 150gramůOlivy černé
- 2kusySardelové řezy
- 150gramůOlivy zelené
- 2lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceTymián čerstvý
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůPomerančová kůra
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Olivy nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme. Opláchneme sardelky, osušíme je a rovněž nasekáme na jemno. Vše dobře promícháme s hořčicí, lístky tymiánu, olejem, pomerančovou kůrou a limetkovou šťávou. Dip okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.